ارتباط آلودگی نوری با خطر زایمان زود هنگام
خبرگزاری مهر: دانشمندان برای اولین بار به مطالعه تاثیر آلودگی نوری بر سلامت جنین براساس اندازه گیری مستقیم آلودگی نور پرداختند.
محققان دانشگاه کلورادو آمریکا با استفاده از یک قاعده تجربی کشف شده در فیزیک موسوم به «قانون واکر»، به شواهدی از کاهش وزن هنگام تولد، کوتاه شدن طول مدت حاملگی و زایمانهای زودرس پی بردند.
به گفته محققان، در نتیجه افزایش روشنایی شب، احتمال زایمان زودرس میتواند تقریباً ۱.۴۸ درصد افزایش یابد. مشخصه روشنایی شب این است که میتوانید فقط یک چهارم تا یک سوم ستارههایی را که در آسمان طبیعی آلوده نشده شب قابل مشاهده هستند را دید.
«موژه یانگ»، یکی از نویسندگان این تحقیق، در این باره میگوید: «یکی از مکانیسمهای بیولوژیکی احتمالی این یافتهها، اختلال ریتم شبانه روزی ناشی از آلودگی نور است. اختلال در ریتم شبانه روزی میتواند باعث اختلالات خواب شود که متعاقباً منجر به پیامدهای نامطلوب زایمان میشود.»
یانگ در ادامه میافزاید: «درحالیکه استفاده بیشتر از نور مصنوعی در شب اغلب با رونق اقتصادی بیشتری همراه است، اما مطالعه ما فواید تاریکی را که اغلب نادیده گرفته میشود، نشان میدهد. ما باید درک کنیم که ساعت بیولوژیکی بدن انسان، مانند همه موجودات زنده روی زمین، به “تاریکی” به عنوان بخشی از چرخه تاریکی-روشنایی نیاز دارد تا عملکردهای فیزیولوژیکی، مانند خواب، به شکل مؤثری تنظیم شوند.»
اگرچه در جامعه مدرن امروزی، نور مصنوعی در شب لازم و ضروری است اما میتواند موجب اختلال در ریتم شبانه روزی بدن انسان شود و در نتیجه یک آلاینده تلقی میشود.
منبع:اخبار داغ